Google Grupları
Edirne Ticaret ve Sanayi Odası grubuna abone ol
E-posta:
Bu grubu ziyaret et
Banner
Banner
6. Meslek Komitesi 11.01.2010 tarihli Meslek Komitesi Toplantı Kararı PDF Print E-mail
Bu sayfanın henüz çevirisi yapılmamıştır.
MADDE:1
Bugün meslek komitemiz Tarık ALTIERLER’ in başkanlığında çoğunluğun hazır bulunduğu halde toplanmıştır.

PVC ve ısı cam sektöründe faaliyet gösteren firmalara yönelik olarak bir fiyat tarifesi hazırlanıp hazırlanamayacağı yönünde bir araştırma yapılarak tarafımıza bilgi verilmesi,

MADDE:2
Akaryakıt fiyatlarında son dönemlerde yapılan yüksek zamlar sektörümüz ve diğer sektörleri olumsuz yönde etkilemiştir. Ayrıca et fiyatları da son dönemde büyük artış göstererek tüm vatandaşlarımızı zor durumda bırakmıştır. Konu ile ilgili olarak odamızın bu konular ile ilgili olarak bir girişimde bulunması,

MADDE:3
Sektörümüzle birlikte diğer sektörler içinde geçerli olan işe alımlarda alınacak personelden kanunen talep edilmesi gerekli olan evrakların eksiksiz olarak istenmesi ve alınması hususuna dikkat edilmesi, firmalarımızın ileride karşılaşabilecekleri bazı olumsuzlukları ortadan kaldırmasını sağlayacaktır. Konunun üyelerimize duyurulması,

MADDE:4
12.01.2010 tarihinde yapılacak olan Genişletilmiş Meslek Komite Toplantısında gündeme alınması amacıyla Komitemiz tarafından aşağıdaki konular belirlenmiştir.

6. Meslek Grubu olarak vasıflı ve yetişmiş eleman bulmada sıkıntı yaşamaktayız. Konu ile ilgili olarak Milli Eğitim, Halk Eğitim Merkezi, Çıraklık Okulu ve Odamız birlikteliği ile meslek edindirme ve geliştirme kursları düzenlenmesi için gerekli girişimlerin yapılmasını talep etmekteyiz.

2003 yılında yürürlüğe giren 4857 sayılı iş kanunu ile ilgili olarak, işverenlerin de haklarının korunmasına yönelik, kıdem tazminatı, işsizlik ödeneği vb. uygulamaların tekrar gözden geçirilmesi ve ilgili kurum ve kuruluşlar ile irtibata geçilerek ilgili kanun maddelerinde değişikliklerin yapılması için gerekli girişimler yapılmalıdır.

İlimizde geçtiğimiz dönemlerde trafiğe kapatılan caddeler bu bölgede faaliyet gösteren işletmelerin ticari faaliyetlerini olumsuz yönde etkilemiştir. Bu konu ile paralel olarak gelişen otopark sorunu da bu olumsuzluğu daha da olumsuzlaştırarak tetiklemiştir. Bu soruna kalıcı çözümler üretmek için mutlaka ilgili kurum ve kuruluşlar nezdinde girişimler yapılmalıdır.

Vize almada sıkıntı yaşayan işletme sahibi ve yöneticileri için, ilgili ülkelerin konsoloslukları ve dış işleri ile birlikte bir çalışma yapılarak, daha önceleri yabancı ülkeler ile hiçbir sorun yaşamayan, yurt içinde vergisini SGK primlerini düzenli ödeyen, tüm vatandaşlık görevlerini eksiksiz olarak yerine getiren kişiler için ayrıcalıklı davranılması noktasında bir çalışma yapılmalıdır.
Bizler Trakya insanları olarak yeterli olarak birlikte hareket edememekteyiz. Bu sorunu ortadan kaldırmaya yönelik olarak yeni ortak girişimlerin önünü açmak, birlikte iş yapılmasının getireceği faydaları daha iyi kavramak için bir ortaklık kültürü bilgilendirme toplantısı ya da eğitim programının düzenlenmesinin tüm bölge için olumlu sonuçlar doğuracağını düşünmekteyiz. Konu ile ilgili olarak bir an önce bir çalışma yapılmalıdır.

6. Grup Meslek Komitesi olarak dile getirmek istediğimiz bir diğer konu da her alandaki bilgi eksikliklerimizin giderilmesine yönelik olarak bir çalışma yapılmasının faydalı olacağı fikridir. KOSGEB desteklerinden faydalanırken projeler nasıl hazırlanır , yatırım teşvik belgeleri nasıl alınır vb. gibi konularda bilgilendirmelerin daha sık yapılması için gerekli girişimlerin yapılmasını talep etmekteyiz.

Bir diğer önemli konuda ilimiz ekonomisi için oldukça önemli olduğunu düşündüğümüz sınır ticaretinin yeniden başlaması için gerekli girişimlerin yapılmasıdır.

Hususlarını bilgilerinize önemle arz ederiz.