KDV ve ÖTV İndirimleri Yıl Sonuna Kadar Devam Edecek

2018 yılı başında başlatılan ve en son 31 Ekim 2018 tarihine kadar uzatılan KDV ve ÖTV indirimi Odamız meslek komitelerinden gelen görüşler doğrultusunda Birliğimiz TOBB'ne iletilen ve ticaretimize olumlu katkı sağlayacağını düşündüğümüz önerilerin de katkısıyla 31 Aralık 2018 tarihine kadar 2 ay süreyle uzatıldı.

Resmi Gazete'de 31 Ekim 2018'de yayımlanan 492 Sayılı Harçlar Kanununa Bağlı (4) Sayılı Tarifenin 'I-Tapu İşlemleri' Başlıklı Bölümünün 20/a Fıkrası, 3065 Sayılı Katma Değer Vergisi Kanununun 28. ve 29. Maddeleri ile 4760 Sayılı Özel Tüketim Vergisi Kanununun 12. Maddesi Gereğince Karar Verilmesi Hakkındaki Cumhurbaşkanı Kararı ile bu süreler 2 ay uzatılarak 31 Aralık 2018 olarak belirlendi.

Beyaz eşya ve mobilya ürünlerinde KDV indirimi ile başlayan ve sonrasında emlak ve otomotiv sektörlerini canlandırmak adına tapu harçları ve binek araç ÖTV oranlarında yapılan indirimlerle devam eden süreç yıl sonuna kadar devam edecek.

31 Aralık'a kadar devam edecek olan İndirim paketi; konut satışlarında KDV oranlarının yüzde 18'den yüzde 8'e indirilmesi ve tapu harçlarının binde 20'den binde 15'e düşürülmesi, mobilyada KDV oranının yüzde 18'den yüzde 8'e indirilmesi, beyaz eşyada ÖTV oranlarının sıfırlanması, söz konusu dönemde 1600 cc altı motorlu araçlarda ÖTV oranlarının 15'er puan düşürülmesi ve ticari araçlarda KDV oranlarının da yüzde 18'den yüzde 1'e indirilmesini kapsayacak.

Tüm üyelerimizin bilgilerine önemle sunarız.