 |
Bankalarla işbirliğine giderek, üyelerimize cazip koşullarda kredi sağlanmasına yönelik çalışmalarını sürdüren Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Halkbankası ile KOBİ’lere uygun koşullarda kredi olanakları sağlamak için özel protokol anlaşması imzaladı.
İmza töreninde, ETSO Meclis Başkanı Serdar Yalçıner, Yönetim kUurlu Başkanı Ümit Mıhlayanlar, Yönetim Kurulu üyesi Murat Uzer, Halkbank Edirne Şube Müdürü Recai Günenç ve Halkbank Servis Yetkili Dilek Kaplan hazır bulundu. İmzalanan protokol çerçevesinde, Halkbank Türkiye çapında başlattığı “Ticaret ve Sanayi Odalarına yönelik destek” programı kapsamında Odamız üyelerine uygun koşullarda kredi desteği verecek.
|
Mıhlayanlar, Edirneli KOBİ’lerin önünü açmak ve ucuz kredi kullandırmak için yaptıkları anlaşmalara bir yenisini daha eklediklerini belirterek “ilimizin köklü bankalarından olan Halkbankası ile imzaladığımız anlaşama ile KOBİ’lerimize ucuz kredi imkanı sağlamış olduk. KOBİ’lerimize sağlayacağınız kredi desteklerinden dolayı bankanıza teşekkür ederiz” dedi.
Protokol kapsamında Odamız üyelerine; 36 ay vadeli ve 500.000 YTL limitli kredi kullanım imkanı sağlanıyor.
Halkbankası Şube Müdürü Recai Günenç, esnaf - sanatkarların ve KOBİ’lerin finansman ihtiyaçlarını uygun faiz oranları ve uzun vadeli krediler ile karşılamaya devam edildiğini belirtti.
Günenç, “Halkbank’ta, KOBİ’lere özel hazırlanan 50’ye yakın kredili ürün çeşidi bulunuyor. Yurt içi ve yurt dışı kaynaklı yatırım işletme kredileri, KOBİ’lerin nakit akışlarına uygun, esnek geri ödemeli olarak kullandırılan turizm, tarım,imalat, ve teknoloji sektörlerine yönelik kredi çeşitleri, esnafa yönelik kooperatif kredileri bunlardan bazıları. Halkbank yurtiçinden sağladığı kaynakların yanı sıra Avrupa Yatırım Bankası, Dünya Bankası, Fransız Kalkınma Ajansı gibi uluslar arası finans kuruluşlarından sağladığı fonlarla, KOBİ’lerin orta uzun vadeli yatırım işletme kredisi ihtiyaçları karşılanmaktadır” dedi.
|