deneme reklamı
  | Ana Sayfa
Bugün: 04.12.2008
 

ETSO İstatistikler
Dünkü Ziyaret: 154
Bugünkü Ziyaret: 8
Toplam ziyaret: 86429
Günlük en fazla ziyaret: 3130
Aylık En fazla Ziyaret: 10481
Bugün gezilen sayfalar: 254
Fuarlar
enver





WebETSO

TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Toplantısı İstanbul'da gerçekleştirildi | Yazdır |
10 Mart 2008 - Pazartesi
f
DSC_0023

Ülkemizdeki kadın girişimci potansiyelinin nicelik ve nitelik bakımından geliştirilmesi ve daha donanımlı hale getirilmesi amacıyla Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği(TOBB) tarafından oluşturulmuş olan Kadın Girişimci Kurulu’nun yanı sıra, kadın girişimcilere eğitim ve kapasite geliştirilmesi desteği ile girişimci fikirlerini hayata  geçirmelerinde destek sağlamak üzere her ilde İl Kadın Girişimciler Kurulu oluşturuldu.

Edirne  Kadın Girişimciler Kurulu; Hudut Gazetecilik ve Matbaa. San. Tic. Ltd. Şti. sahibi Gönül Uyanıktır, Eren Diş Hekimliği Ltd Şti. sahibi Ayten Eren, Altın Rumeli Ticaret sahibi Canan Altın, Dilek Kafe ve Ev Ürünleri sahibi Dilek Kutlucuk, Ray Sigorta Acentesi sahibi İnci Konak, Erta Tekstil Ltd. Şti. sahibi Müjgan Tatlı, Nil Dış Tic. Ltd. Şti. sahibi Nil Sirel, Sevenerler Pazarlama sahibi Nursel Arseven, Meriçliler Tekstil ltd. Şti. sahibi Bilge Meriçliler, Sermin Gıda Ltd. Şti. sahibi Sermin Ürenli’den oluşmaktadır.

 TOBB Kadın Girişimciler Kurulunca, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle The Marmara Otelinde düzenlenen toplantıya yoğun bir katılım oldu. Anadolu’nun değişik illerinden ve İlimiz’den toplantıya katılan  250 civarında kadın girişimciler, Türkiye’nin ekonomisinde ve geleceğinde daha fazla söz sahibi olmak istedikleri mesajını verdiler.

TOBB Kadın Girişimciler Kurulu’nun toplantısına katılan Hisarcıklıoğlu, Türkiye'de kadınların sosyal, kültürel ve ekonomik hayatta yer almak için Tanzimat Fermanı'ndan itibaren mücadele verdiklerini söyledi. Bu mücadelede Cumhuriyet ile birlikte oldukça ileri bir düzeye ulaşılarak, Türk kadınlarının diğer birçok ülkedeki kadınlara göre toplumsal alanda büyük kazanımlar elde ettiğini anlatan Hisarcıklıoğlu, Türk kadınlarının hayatın her alanında önemli konumlara geldiğini kaydetti. Anadolu’nun değişik illerinde gelen kadın girişimcilere hitaben “Anadolu ceylanları” diyen Hisarcıklıoğlu, ”Türkiye’yi daha ileriye taşımak için elinizi taşın altına sokun, cesaret edin, müteşebbis gücünüz ve özgüveniniz en büyük sermayenizdir” dedi.

Hisarcıklıoğlu, kadınların özellikle eğitim seviyelerinin yetersiz oluşunun, ekonomik hayata katılımlarının önündeki en büyük engellerden biri olduğunu ifade ederek, OECD'ye üye 30 ülke arasında, eğitim ve istihdamdan mahrum kalan kadınların oranı en yüksek olan ülkenin Türkiye olduğunu söyledi. Kadınların büyük çoğunluğunun kayıt dışı çalıştıklarını da ifade eden Hisarcıklıoğlu, Türkiye'de kadın öğretim elemanı oranının yüzde 39 olduğunu, mimarların yüzde 36'sının, doktor ve operatörlerin yüzde 29'unun, avukatların ise yüzde 33'ünün kadın olduğunu anlattı. Hisarcıklıoğlu, ''Yüzde 1,5'lar seviyesinde olan kadın girişimcilerimizin oranının yüzde 50'ye ulaşmasını diliyoruz'' dedi. Rifat Hisarcıklıoğlu, TOBB'un kadınlara yönelik faaliyetlerine de değinerek, girişimci kadınları yurt içi fuarlardan ücretsiz faydalandırmak amacıyla başlatılan çalışmaların kısa sürede sonuçlanacağını dile getirdi.

TOBB olarak kadınların sorunlarına duyarsız kalmadıklarını ifade eden Hisarcıklıoğlu, ''Kadınlarımızın ve geleceğin müstakbel girimci kadınlarının gözleri sizlerin üzerinde olacak. 2009'un Ocak ve Şubat aylarında düzenlenecek Oda-Borsa seçimlerinde, meclislerde ve yönetimlerde aktif rol almanızı istiyorum'' diye konuştu. Hisarcıklıoğlu, daha sonra katılımcıların Dünya Kadınlar Gününü kutladı.

 
  • Türkçe
  • English
Akredite
kalite
Ümit MIHLAYANLAR
Modernizasyon lojistiğin; lojistik ihracatın önünü açacak
 
Tüm Yazıları
TOBB Tv

Piyasalar

 
TOBB Haber ve Duyuruları
edirneokuyor


     
 

© 2006 Edirne Ticaret ve Sanayi Odası
Saraçlar Caddesi No: 27 Edirne
Tel: +90 284 225 10 14 - 225 12 76 Fax: +90 284 212 98 64

Sitemiz en iyi 1280x1024 Çözünürlükte, IE 6.0 , Mozilla Firefox 1.5 ve üstünde çalışmaktadır.