|
Türk- İspanyol Yatırım ve İşbirliği Forumu |
| Yazdır |
|
|
28 Kasım 2007 - Çarşamba |
|
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden Odamıza intikal eden yazıda, Türk-İspanyol yatırım ve işbirliği Forumu’nun 11-12 Aralık 2007 tarihlerinde İstanbul’da İspanya Dış Ticaret Enstitüsü(ICEX) tarafından İspanya Ticaret ve Sanayi Odaları Yüksek Konseyi İşbirliği ile DEİK/Türk-İspanyol İş Konseyi desteğiyle düzenleneceği belirtilmiştir.
Türkiye’de yatırım faaliyetlerinde bulunmak isteyen 20 Seçilmiş İspanyol firmanın ilgili Türk firmaları ile ikili görüşmeler yapacağı söz konusu Forum kapsamında yer alan başlıca sektörlerin ulaşım, çevre, enerji, endüstri, sertifikasyon, turizm gibi alanlarda mühendislik, danışmanlık ve inşaat hizmetleri; bilişim ve elektronik, otomotiv ve yan sanayi, metalürji ve tekstil olduğu ifade edilmiştir. Toplantıda ele alınacak temel işbirliği konularının ortak yatırımlar, teknoloji ve know-how transferi, şirket kurulumu, taşeronluk, franchising, özelleştirme projelerine katılım, sermaye iştiraki, geçici ortaklık ve yap-işlet-devret türü anlaşmaların olacağı, distribütörlük ve acentelik anlaşmaları ile dış ticaret faaliyetlerinin Forum kapsamı dışında tutulacağı vurgulanmaktadır.
Söz konusu forum ve İspanyol firmaları hakkında detaylı bilgiye İspanya Ekonomi ve Ticaret Ataşeliği web sitesinden(www.ispanyaticaret.org.tr) ulaşılabilmektedir.Foruma katılımın düşünülmesi halinde http://www.ispanyaticaret.org.tr/Forum/forum_kayit.htm adresinde yer alan online katılım formunun doldurularak İspanya Ekonomi ve Ticaret Ataşeliğine iletilmesi gerekmektedir.
|