Çalışma Hayatında Milli Seferberlik ve İstihdam Seferberliği Toplantısı Edirne Ticaret ve Sanayi Odası'nda Düzenlendi.

"Çalışma Hayatında Milli Seferberlik" ve "İstihdam Seferberliği" Programı Kapsamında 09.02.2017 tarih ve 687 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan istihdam teşviki ve yeni teşvik kapsamında uygulanacak temel noktaların açıklandığı ve İş Başı Eğitim Programının anlatıldığı toplantı Edirne Valisi Günay Ödemir, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Mehmet Eren, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Edirne Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Süleyman Lale, Edirne Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Şengül Çildam ve İş dünyasının temsilcilerinin katılımı ile Edirne Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde düzenlendi.

ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt, " geçtiğimiz hafta başlatılan seferberlik çağrı kapsamında elle tutulabilir somut adımların atılması gerektiğine biz de inanıyoruz. ETSO olarak, devletimizin hem işbaşı eğitimlerini hem de asgari ücret üzerindeki SGK ve vergiyi karşılayarak önemli katkı sağladığı istihdam seferberliği kapsamında elimizi taşın altına koyuyor ve 'Bu seferberlikte biz de varız' diyoruz" sözleri ile toplantının açılış konuşmasını yaptı.

Konuşmasında "İstihdam ne kadar artarsa, işsizlik ne kadar azalırsa bu durum ülkemizin lehine olacaktır. Bunun için elbette yatırım yapılması gerekiyor. Biz de ETSO olarak, bölgemize yeni yatırımları çekmek, yeni istihdam sahaları yaratmak ve en önemlisi üyelerimizi istihdama teşvik etmek için çalışacağız" diyerek Edirne ekonomisinin tüm bileşenleri ve aktörleriyle bir araya gelerek ildeki işsizlik ve istihdam konularının masaya yatırılması gerektiğini ve şehrimizdeki tüm aktörlerin etkin katılımıyla gerekli çalışmaların yapılacağı temennisini dile getirdi.

Ardından Edirne Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Şengül Çildam istihdam teşviki ve yeni teşvik kapsamında uygulanacak temel noktaların açıklandığı ve İş Başı Eğitim Programı hakkında sunumunu gerçekleştirdi.Sunum sonrasında soru cevap şeklinde devam eden toplantı, iş dünyası temsilcilerinin talepler, sorunlar ve çözüm önerilerini iletmesi ile devam etti.

Edirne Valisi Günay Ödemir toplantının verimli geçmesinden memnuniyet duyduğunu dile getirerek gerçekleşen toplantının üç ayda bir Edirne Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde düzenlenmesi tavsiyesinde bulundu.

[gallery link="file" ids="3071"]