Edirne Ekonomisi ve İş Dünyası'nın Güncel Sorunları ve Çözüm Önerileri Toplantısı

Geçtiğimiz günlerde İlimiz ticaret erbabı ile “Edirne Ekonomisi ve İş Dünyası”nın güncel sorunları ve çözüm önerilerini paylaşmak amacıyla düzenlenen toplantının ardından gelen olumlu taleplere istinaden, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası bu kez esnafı Belediye Başkanı ve tüm Sivil Toplum Kuruluşu Başkanları ile buluşturdu. Hem esnafın hem de ilgili kurum kuruluşların da katılımı ile benzer bir toplantı Edirne Belediye Başkanı’nın da iştiraki ile, Ticaret ve Sanayi Odasında tekrar düzenlendi.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ve Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt’un Başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda Edirne Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Özay Öztürk, Edirne Ticaret Borsası Meclis Başkanı Fedai Canım, EDSİAD Başkanı İsmet Açıkgöz, EDESOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin İnağ ve Edirne Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Elmas Aslan da hazır bulundu.

İlimiz esnafının sorunlarını birebir olarak Belediye Başkanı ve Oda ve Borsa Başkanlarına dile getirdiği toplantıya Edirne Demirciler ve Kaynakçılar Esnaf Odası Başkanı Hayri Sonterler, 1. Sanayi Sitesi Başkanı Erol Özçakır, Alipaşa Çarşısı Dernek Başkanı Yılmaz Sanış, Bedesten Çarşısı Dernek Başkanı Hakan Fındıklı, Arasta Esnafları Yard. ve Day. Der. Başkanı Ayşe Karadaş da katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt sorunlara doğrudan ulaşıldığı takdirde, sonuca daha erken ve sağlam yoldan varılacağını açıklarken, sadece düzenlenen toplantılarda değil Edirne Ticaret ve Sanayi Odası olarak çözüm üretmek için de 7/24 hazır bulunduklarını belirtti.

Önce esnafın sorunlarının dinlendiği, ardından gündeme getirilen sorunların tek tek ele alındığı toplantıda ilk olarak Alipaşa Çarşısı Dernek Başkanı Yılmaz Sanış söz aldı. Esnafın refahının doğrudan turizme bağlı olduğunu belirten Sanış, İlimizin bir turizm şehri olduğunun ve turizme yönelik uzun vadeli ve işbirlikçi çalışmaların yapılması gerektiğinin, bunun da hep birlikte el ele başarılacağının altını çizdi. Bedesten Çarşısı Dernek Başkanı Hakan Fındıklı ise devam eden Meydan Projesinin önemine değinirken, yine turizme ağırlık vererek, cocardlı rehberlere ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Meslek Komite Başkanları ve üyelerinin de katıldığı toplantıda, komiteler tarafından ağırlıklı olarak yakın zamanda Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından sağlanan Nefes Kredisi, kredi sağlanma koşulları, gelecek dönem için öneriler, sicil affı ve uygulanışı, Bağkur ve SGK ödemeleri yönetmelikleri ve tavsiyeler gündeme getirildi.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ise, her daim esnafın yanında olduklarını, ekonominin önünde duran engelleri kaldırmak için çalıştıklarını belirtirken, Edirne’nin bir turizm şehri olduğunu, bu şehirde bir hikaye yaratmak gerektiğini ve gelen turistleri konaklatmak için yaptıkları projelerden bahsederek, esnafın dile getirdiği sorunlar üzerinde yapılan ve yapılacak olan çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Görüşülen hususların not edildiği toplantıda, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt, Kamu Üniversite Sanayi İşbirliği, Sicil Affı, Nefes Kredisi, KOSGEB Kredileri, İŞKUR Destekleri gibi konu başlıkları hakkında esnaf ve üyelere bilgi vererek gelen talep ve tavsiyeleri ilgili mercilere ileteceklerini söyledi.

İlimiz esnafının verim aldıklarını ifade ederek sorunların dinlenmesinden duydukları memnuniyetle ayrıldığı toplantı sonunda, ETSO Başkanı Zıpkınkurt, benzer toplantılarla esnafı İlimiz önderleriyle buluşturmaya devam edeceklerini belirtti.

[gallery link="file" ids="3081,3082"]