Hindistan Başkonsolosu Khan'dan ETSO'ya ziyaret

Hindistan Başkonsolosu Azar A.H. Khan ve Konsolos Yardımcısı Amar Singh Edirne Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret etti.

Meclis Başkanı Mehmet Eren ile görüşen Başkonsolos Khan, Edirne'ye gerçekleştirdiği ilk ziyaret olduğunu söyleyerek, kültürel ilişkileri geliştirmek, iki ülke arasındaki ticaret hacmini arttırarak, Türk iş adamlarını ülkesindeki işadamları ile işbirliğine teşvik etmek istediklerini ifade etti.

ETSO Meclis Başkanı Mehmet Eren, "İlimizde en çok işgücü barındıran ve ekonomiye katkı sağlayan iş kolu tekstil sanayi olup turizm sektörü, tarım ve tarıma dayalı sanayi de İlimiz ekonomisinin yapı taşlarıdır. Tarımda ayçiçek ve pirinçte Türkiye üretiminin çok önemli kısmını bölgemizde yetiştiriyoruz. Tescilli toplam 1400 eseri bulunan ve Osmanlıya yıllarca Başkentlik yapmış olan İlimiz kültür turizmi ile öne çıkmakta ve ilgi odağı olmaktadır. Bölgemizde yer alan Saroz Körfezi ise yaz turizmi ile adından söz ettirmektedir." dedi.

Hindistan Başkonsolosu Azar A.H. Khan 2 yıl önce Hindistan Başbakanının açıkladığı ve yatırım olanaklarını, yeniliğe teşviki ve entelektüel varlığın muhafazasını amaçlayan yeni ve köklü girişimleri bünyesinde bulundurduğu ifade edilen "Make in India" programı hakkında bilgi verdi. Ardından "Gıda işleme konusunda Türk firmalar bizden çok ileride dolayısıyla bu konuda işbirliklerine açığız, Hindistan Hükümeti de bu tür alanlarda yabancı yatırımcılara %50'ye varan destekler veriyor. Zaten ülke olarak Türkiye'yi kendimize çok yakın görüyoruz bu kapsamda Türkiye ve Türk iş adamları ile işbirliği sağlamak bizleri memnun edecektir. Bu ziyaret vesilesiyle bundan sonraki temaslarımızda daha kalıcı işbirlikleri sağlamak amacıyla; biz Hindistan'daki firmalardan bize gelen talepleri size ileterek Türk ve Hintli işadamlarının eşleşmesine yönelik çalışmalar yapmak istiyoruz. Aynı şekilde sizin firmalarınızın taleplerini de Hint firmalarına iletmekten memnuniyet duyarız" sözleri ile konuşmasına devam etti.

Eren, ziyaretten ve ziyaret vesilesiyle atılacak işbirliği adımlarından duyduğu memnuniyeti dile getirerek tekrar görüşme ve işbirliklerinin devamı temennisinde bulundu. Ziyaret, günün anısına karşılıklı olarak hediyeler takdim edilmesiyle sona erdi.