top of page
happy-young-asia-businessmen-businesswomen-meeting-brainstorming-ideas-about-new-paperwork

AB Liderler Toplantısı Açıklaması

Sayın Üyemiz,


Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nden Odamıza iletilen 24.02.2026 tarihli ve 2727 sayılı yazıda,


12 Şubat 2026 tarihinde Avrupa'nın rekabet gücünün ele alındığı AB Liderler Toplantısı sonrasında yapılan açıklamada, "Tek Avrupa, Tek Pazar" hedefi çerçevesinde 2027 yılı sonuna kadar kapsamlı bir reform sürecinin tamamlanması yönünde siyasi iradenin ortaya konulduğu belirtilmiştir.


Yazıda, bir sonraki Avrupa Konseyi toplantısında, Komisyon tarafından ayrıntılı bir "Tek Avrupa, Tek Pazar Yol Haritası ve Eylem Planı" sunulmasının planlandığı bilgisi paylaşılmıştır.


Yazıda devamla, reform sürecinin; İdari Yüklerin Azaltılması, Tek Pazarın İnşası, Tek Enerji Pazarının Oluşturulması, Dijital Dönüşüm ve Uluslararası Ticaret şeklinde beş temel başlık üzerine kurgulandığı açıklanmış ve bahse konu başlıkların içeriğine dair bilgi verilmiştir.


Saygılarımızla.



2 Mart 2026

bottom of page