Sayın Üyemiz,
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nden Odamıza iletilen 31.10.2025 tarihli ve 14088 sayılı yazıda,
Avrupa Birliği ile yapılan müzakereler çerçevesinde 1 Temmuz 2026 tarihinden itibaren yürürlüğe girecek olan gümrük vergilerinin askıya alınması veya tarife kontenjanı uygulanması ya da mevcut gümrük vergisi indirimlerinin kaldırılması talep edilen ve ekte birer örneği sunulan listelere ilişkin görüş talep edilmektedir.
Elektronik postada, üretici firmaların, Ek-1'de yer alan ürünlere yönelik itirazlarını, eş başvuru taleplerini veya mevcut askıya alma düzenlemelerinin devamına ilişkin taleplerini en geç 5 Aralık 2025 tarihine kadar; Ek-2, Ek-3 ve Ek-4 kapsamındaki ürünler için ise mevcut uygulamaların sonlandırılmasına ilişkin taleplerini 6 Kasım 2025 tarihine kadar, resmi yazı ile ve firmalarının Kayıtlı Elektronik Posta (KEP) adreslerinden Ticaret Bakanlığının KEP adresine (ticaretbakanligi@hs01.kep.tr) elektronik ortamda iletmeleri gerekmektedir.
Elektronik postada devamla, başvuru formları ve detaylı bilgiye https://www.ticaret.gov.tr/ithalat/askiya-almave-tarife-kontenjani/askiya-alma-sistemi adresinden ulaşılabileceği bildirilmiştir.
Saygılarımızla.
4 Kasım 2025






