Sayın Üyemiz,

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nden Odamıza iletilen 27.02.2024 tarihli ve 2123 sayılı yazıda,

Ticaret Müşavirliklerine gelen ithalat taleplerinin tüm ihracatçılarımıza duyurulması imkanı sağlayan Dış Talepler Bülteni üzerinden yapılan duyuruda, bazı aracı firmaların anılan bültenleri takip ederek yetkin olmadıkları halde sektördeki önemli firmalarla iletişime geçtikleri ve firmaları yanlış yönlendirdikleri ifade edilmektedir.

Dış talepler Bülteni’ni takip eden firmalarımızın herhangi bir sorunla karşılaşmalarının engellenmesini teminen;

-Mezkur bültenin potansiyel ihracat imkanlarını yakalayabilmelerini teminen firma yetkilileri tarafından düzenli takip edilmesi,

- Müşavirlik tarafından sisteme girişi yapılan şirket temsilcileriyle doğrudan iletişime geçilmesi,

- Talebe ilişkin varsa diğer soruların ilgili Müşavirliğe yöneltilmesi

- Kendilerine ulaşan üçüncü taraflara ilişkin dikkatli olunması hususlarını bilgilerinize sunarız.

Saygılarımızla.

Ticaret-Bakanlığı'ndan-alınan-yazı.pdf