Sayın Üyemiz,

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nden Odamıza iletilen 12.02.2024 tarihli ve 1516 sayılı yazıda,

Irak Merkez Bankası'nın 20.07.2023 tarihli ve 9/2/414 sayılı kararına atıfla, muhtelif Bankaların bankacılık hizmetlerinde ABD dolarını kullanmalarının yasaklandığı hususunun daha önce bildirildiği açıklanmıştır.

Yazıda devamla, 04.02.2024 tarihinde Irak Merkez Bankasının resmi internet sayfasında ABD Dolarıyla işlem yapmaları yasaklanan finansal kuruluşlar listesine 8 bankanın daha eklendiği belirtilmiş olup, konu hakkında ayrıntılı bilgi için Bağdat Ticaret Müşavirliğine yönlendirme yapılmasının faydalı olacağı iletilmiştir.

Saygılarımızla.

Ticaret-Bakanlığı'ndan-alınan-yazı..pdf