Sayın Üyemiz,

7339 Sayılı Kooperatifler Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, 26.10.2021 tarihinde Resmi Gazete ’de yayımlanmıştır.

Söz konusu kanunun 19. maddesi ile 1163 sayılı Kooperatifler Kanunu’na eklenen geçici 9. maddesinde “Kooperatifler ve üst kuruluşları, ana sözleşmelerini en geç üç yıl içinde bu Kanun hükümlerine intibak ettirmek zorundadır. Ana sözleşmelerini intibak ettirmeyen kooperatif ve üst kuruluşları dağılmış sayılmaktadır.” denilmektedir.

Bu maddeye istinaden Odamız ev sahipliğinde ve Edirne Ticaret İl Müdürlüğü, Edirne Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, Edirne İl Tarım ve Orman Müdürlüğü iş birliğinde “Kooperatif Ana Sözleşme İntibak İşlemleri Bilgilendirme Toplantısı” düzenlenecektir.

Kooperatif yetkilileri ile İlimizde faaliyet gösteren Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirlere yönelik düzenlenecek bilgilendirme toplantısı, 22 Mart 2024 Cuma günü saat 14.30’da Odamız hizmet binasında gerçekleştirilecektir.

İlgili üyelerimize önemle duyurulur.