Trakya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü’nün organize ettiği, “Edirne Peynir Paneli: Sürdürülebilir Üretimden Pazarlamaya Stratejik Adımlar” başlıklı panele, Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Irmak konuşmacı olarak katılım sağladı.
Sektörün önde gelen isimlerinin ve değerli akademisyenlerin bilgi ve tecrübelerini paylaştığı panelde konuşan Yönetim Kurulu Başkanımız, Edirne Yöresel Peynirinin coğrafi işaret tescil sürecini kamuoyu ile paylaştı.
Tescil sürecinin ilk adımlarının 20 yıl önce atıldığını ve bugünlerde bu girişimin revize edilip, daha doğru ve garanti adımlarla işlediğini dile getirirken, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası olarak peynir üretici firmalarımızı ARGE çalışmalarıyla desteklemek ve bilinçlendirmek konuları üzerinde durduklarını belirtti.
Edirne Ticaret ve Sanayi Odası olarak yöresel peynirimiz için ulusal platformdaki çalışmalarımızı tamamlayıp Avrupa Birliği coğrafi işaret tescili için de gereken girişimlerin gerçekleştirileceğini katılımcılara aktardı ve Edirne peynirinin köklü geçmişinin kıymetinin bilinip, bu kültürel değerin tüm Edirne halkı olarak savunucusu ve destekleyicisi olmamız gerektiğini dile getirdi.
Konuşmasını sonlandırırken, Edirne peynirinin coğrafi işaret tescil çalışmalarının sürdüğü bu günlerde böyle bir paneli organize eden ve toplumu bilinçlendirmemizi sağlayan Trakya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’ne şükranlarını sundu.