top of page
happy-young-asia-businessmen-businesswomen-meeting-brainstorming-ideas-about-new-paperwork

İpek Böcekçiliği Sergisi Odamız Konferans Salonu’nda Gerçekleşti

1 Haziran 2024 Cumartesi

Edirne Yunanistan Konsolosluğu destekleriyle, Odamız ve Yunanistan Soufli Bölge Birliği Meslek, Sanatkâr ve Tüccarlar Federasyonu ortaklığı ile düzenlenen “İpek Böcekçiliği Sergisi”, Odamız Konferans Salonu’nda gerçekleşti.


Yunanistan Edirne Konsolosu Aris Radiopoulos’un, Kuzey Makedonya Trakya Bölgesi Vali Yardımcısı Fani Bacharidou’nun, Soufli Belediye Başkan Yardımcısı Mpaltzis Georgios’un, Soufli Bölgesi Esnaf ve Zanaatkarlar Birliği Başkanı Thodoris Tsiamitas’ın, kurum ve kuruluş temsilcilerinin, komşu ülkemiz Yunanistan’dan gelen değerli misafirlerin, Odamız üyelerinin ve vatandaşlarımızın katılımıyla gerçekleşen serginin açılışında konuşma yapan Yönetim Kurulu Başkanımız Sezai Irmak, Yunanistan ile birçok ortak kültür ve geleneğe sahip olduğumuzu ve ipek böcekçiliğinin geçmişinin Edirne’de de oldukça eskiye dayandığını dile getirdi.


Konuşmaların ardından Tarihçi Mihalis Patelis, İpek Böcekçiliğinin tarihi hakkında bir sunum gerçekleştirdi ve fuaye alanındaki Trakya Yaratıcı Fotoğrafçılık Merkezi’nin (Dedeağaç, Yunanistan) “İpek İmgeleri” başlıklı fotoğraf sergisi ziyaret edildi.


İpek Böcekçiliği Sergisi, 02 Haziran 2024 Pazar günü Odamız fuaye alanında ziyaretçilere açık olacak ve Pazar sabahı 11.00 – 13.00 saatleri arasında İpek koza çiçeklerinin nasıl yapıldığına dair bir atölye gerçekleştirilecektir. Tüm halkımız davetlidir.

bottom of page