Kooperatif Ana Sözleşme İntibak İşlemleri Bilgilendirme Toplantısı Odamızda Gerçekleşti

Odamız ev sahipliğinde ve Edirne Ticaret İl Müdürlüğü, Edirne Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ve Edirne İl Tarım ve Orman Müdürlüğü iş birliğinde “Kooperatif Ana Sözleşme İntibak İşlemleri Bilgilendirme Toplantısı” düzenlendi.

Odamız Genel Sekreteri Aydoğan Girgin’in açılışını gerçekleştirdiği ve Odamız Ticaret Sicili Müdür Vekili Yeşim Öztoprak Tuna’nın sunumuyla başlayan toplantı, Ticaret İl Müdürlüğü Şube Müdürü Mustafa Kurt, Edirne İl Tarım ve Orman Müdürlüğü temsilcisi Esra Ala ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü temsilcisi Suat Düz’ün bilgilendirmeleri ile devam etti.

Kooperatif temsilcilerinin, muhasebecilerin ve mali müşavirlerin yer aldığı toplantı kapsamında 1163 Sayılı Kooperatifler Kanunu’nun geçici 9. maddesi uyarınca kooperatifler ve üst kuruluşlarının, ana sözleşmelerini en geç üç yıl içinde bu kanun hükümlerine intibak ettirmek zorunda oldukları, intibak ettirmeyen kooperatif ve üst kuruluşlarının dağılmış sayılacakları bilgisi verildi.

Söz konusu intibakın ne şekilde ve hangi şartlar dâhilinde yapılması gerektiği konusunda detaylı bir sunumun yapıldığı toplantıda, katılımcılara intibakın tanımı, intibak edecek kooperatifler, izin işlemleri, yürütülürken dikkat edilmesi gereken hususlar, işlemler sırasında istenilecek belgeler ve sürecin nasıl işlediğine dair hususlar detaylarıyla anlatıldı.

Yoğun katılımla gerçekleşen toplantı, katılımcıların sorularının cevaplanmasıyla sona erdi.

Kooperatif-Ana-Sözleşme-İntibak-İşlemleri-Bilgilendirme-Toplantısı-Odamızda-Gerçekleşti-1.jpeg
Kooperatif-Ana-Sözleşme-İntibak-İşlemleri-Bilgilendirme-Toplantısı-Odamızda-Gerçekleşti-2.jpeg
Kooperatif-Ana-Sözleşme-İntibak-İşlemleri-Bilgilendirme-Toplantısı-Odamızda-Gerçekleşti-3.jpeg
Kooperatif-Ana-Sözleşme-İntibak-İşlemleri-Bilgilendirme-Toplantısı-Odamızda-Gerçekleşti-4.jpeg