top of page
happy-young-asia-businessmen-businesswomen-meeting-brainstorming-ideas-about-new-paperwork

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Festivali Resmi Açılış Töreni

5 Temmuz 2024 Cuma

Bu yıl 663.’sü gerçekleşen Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Festivali'nin açılış törenine, Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Irmak ve Yönetim Kurulu Sayman Üyemiz Mustafa Yılmaz katılım sağladı.

Edirne Valisi Yunus Sezer, Edirne Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın, Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim, Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu Başkanı İbrahim Türkiş, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ve dünyanın her yerinden İlimize gelen güreşseverlerin katılımı ile gerçekleşen tören, açılış konuşmalarının ardından güreşlere katılacak pehlivanların resmi geçit töreni ile devam etti.

Açılışın ardından Sarayiçi’nde yer alan esnaflarımız ve Alper Yazoğlu'nun "Geçmişe ve Geleceğe Saygı"

sergisi ile "Elde Maraş İşi" sanatında usta ögretici olan Radife Ot'un "Kırkpınar Ataya Saygı" sergisi ziyaret edildi.

Binlerce yıllık geçmişiyle Türk sporunun köklü mirasını yansıtan Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri, 7 Temmuz tarihinde Sarayiçi Er Meydanı’nda gerçekleştirilecek başpehlivanlık final güreşiyle sona erecek.

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin hayırlı olmasını temenni ediyor, Ata sporumuzu yaşatan tüm pehlivanlarımıza başarılar diliyoruz.